Linii Electrice Aeriene (LEA) si Subterane (LES) de Inalta Tensiune

Mentenanta majora LEA 400 kV Rosiori – Gadalin, faze: ET, DALI, PT+CS, DTAC

In prima etapa, pe baza caracteristicilor tehnice a liniei, s-a efectuat expertiza tehnica a elementelor LEA: stalpi, prize, fundatii, conductoare active si de protectie, cleme si armaturi, lanturi de izolatoare. Expertiza s-a facut pe baza observatiilor vizuale, a calculelor de verificare computerizata, a rezistentei mecanice a stalpilor si prin incercari mecanice si electrice a unor esantioane de conducere, cleme, armaturi si izolatoare prelevate din linie. De asemenea prin efectuarea unor masuratori topografice si a unor calcule s-a analizat coexistenta LEA 400kV cu alte obiective (traversari si aproprieri). La finalul expertizei s-a propus realizarea unor lucrari pentru remedierea deficientelor constatate.
La fazele urmatoare, DALI, PT+CS s-au dezvoltat si detailat din punct de vedere tehnic si economic in conformitate cu normele de continut legale, lucrarile avizate la Expertiza Tehnica.

Mentenanta majora LEA 400 kV Rosiori – Mukacevo, faze: ET, DALI, PT+CS, DTAC

Reparatie LEA 220kV Iernut – Ungheni, faze: SF, PT+CS

Mentenanta majora LEA 220kV Cluj Floresti – Alba-Iulia ; Cluj Floresti – Campia Turzii; Campia Turzii – Iernut, faze: ET, DALI, PT+CS, DE

Relocare retele 110 kV din Baza de Agrement Somes, Cluj Napoca, faza SF

Modernizare LEA 110 kV Craiova Est – DIF, jud. Dolj, faze: ET, SF, PT+CS, AC